torsdag den 10. marts 2011

Konceptudvikling af de to første vinderideer

Jeg er stadig helt høj oven på dagen igår! Susanna havde samlet de dygtigste programudviklere til at sidde og arbejde sammen med idemagerne Marie, Peter og Nikolaj. 




Vi startede dagen kl. 09.30 i DR Byen's konceptværksted. Lars Trudsø, fra DR's programudvikling,  præsenterede dagens program for os. Han skulle facilitere den kreative proces det er udvikle på en rå idé og gøre den mere overlevelsesdygtig som et rent faktisk program. En af de vigtigste pointer han havde, var at idemagerne skulle være åbne for at deres ide nu ville blive udviklet til noget andet end de måske først havde tænkt. 

Efter at vi hver især havde introduceret os selv, delte Lars os ind i to teams. Et team skulle udvikle på Maries ide "Drik en øl med mig" og det andet team på ideen "Rickshawrun" som Peter har fundet på sammen med hans ven, Nikolaj. Jeg sad med i teamet som udviklede på drengenes ide. 



Processen startede med at vi skulle brainstorme helt frit på ideen. Alt mellem himmel og jord blev skrevet på flip-over'en. Dernæst fik vi besked af Lars på at beslutte hvilke elementer der lå fast og hvilke der var løse og dermed kunne laves om på. Det betød at vi fik fastlagt hvilke helt basale og konkrete elementer programmet skulle være bygget op om. 


På det tidspunkt her samledes begge teams for at præsentere hvad de indtil videre var kommet frem til. Marie præsenterede hendes teams ide og Peter og Nikolaj fremlagde sammen deres teams ide. Det modsatte teams opgave var at give konstruktiv feedback, så teamet havde noget at tage med sig og arbejde videre på.


Ud fra det udviklede vi 100 ideer, som på den ene eller anden relaterede til de faste elementer. Næste udfordring var så at hvert teammedlem skulle stemme på de to ideer han/hun fandt bedst. På den måde gik vi fra at have 100 ideer til at have omkring 10-12 ideer. 


Ud fra de ideer skulle vi fastlægge en mission statement, som kort fortalte hvad det her program vil gøre. Ud fra den skulle hele programmet tage form. Og det var sværere end som så at blive enige om præcis hvordan programmet skulle udforme sig. Men efter flere timer fik vi strikket et seriøst fedt koncept sammen, som jeg er sikker på både Peter og Nikolaj var meget tilfredse med, selvom det så en del anderledes ud end de først havde tænkt ideen. 


Dagen sluttede med at Marie og Peter hver præsenterede slutresultatet af ideerne. Jeg er sikker på vi alle sammen sad med en god fornemmelse i maven af outcomet. Det var fascinerende at deltage i en kreativ proces som denne og se hvad idemagerne var kommet med og hvad det blev omformet til. 


Næste skridt på vejen er at idemagerne skal have pitchtræning, så deres præsentationer bliver finpudset og klar til at blive pitchet for DR's topledelse. Jeg kan mærke at jeg bliver nervøs på deres vegne, for det er virkelig en stor opgave at skulle. Samtidig er jeg ikke i tvivl om at de vil gøre både mig og projektet Partisan stolte! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar